sâmbătă, 18 decembrie 2010

Words

     Nu poti exprima in cuvinte ceea ce simti, poti doar arata ce simti! Cuvintele jignesc, insala, ranesc, surprind si impart multe trairi. Cel care se gandeste de doua ori inainte de a vorbi este o persoana inteleapta. Aruncam deseori cuvinte la nervi, mai apoi le regretam. De ce ? Este mai bine sa tinem in noi? Cum poti spune un adevar fara sa ranesti? Cum poti transmite exact ceea ce simti/ crezi?
     Cultivarea rabdarii este importanta in procesul comunicarii. Educatia si bunele maniere te pot ajuta intr-o masura sa ai o vorbire respectuoasa. Felul in care folosim cuvintele ne diferentiaza. Putem afirma ca aceasta este o arta! Puterea cuvintelor este uimitoare. Cat de apreciat este un "cuvant" bun (incurajator) la momentul potrivit, cum ar fi: "Sunt alaturi de tine!" Cat de dureroasa poate fi compararea... Cat de greu de acceptat este un simplu "Adio!" si cat de greu de crezut este prietenul care spune "Nu am vrut...". Ne indulcim cand si-a luat inima-n dinti si a spus: "Te iubesc!" sau cand a lasat la o parte mandria pentru a-si cere "iertare".
      Depinde de noi ce vom alege, cum vom alege sa ne folosim "darul vorbirii": "Din aceeasi gura ies si binecuvantarea si blestemul..."

2 comentarii:

  1. Cata dreptate ai ;)
    Niste simple cuvinte pot insemna foarte mult .
    Dar uneori e mai bine sa nu tinem in noi,sa ne exprimam parerea chiar daca doare :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai rău lucru e să regretăm cuvintele spuse... cele care strică buna-dispoziţie şi buna-înţelegere.

    RăspundețiȘtergere

Acum e randul tau :-)